Zonwering

Er zijn vele soorten zonwering, uitvalschermen en knikarmschermen, rolluiken en markiezen. Als jij op zoek bent naar zonwering dan kan je in dit artikel vind meer informatie vinden over zonweringen. Wil je toch professioneel advies of even rondkijken om een visueel beeld te krijgen bij de soorten zonweringen die er zijn op de markt? Dan ben je bij Rainbow collection aan het goede adres. Rainbow Collection zijn experts als het gaat om zonwerende producten en zij helpen je graag met advies, koop en installatie voor zonwering. Ga voor meer informatie naar de website.

boeiboord

Markies

Een markies is een automatisch systeem van metalen spijlen die op elkaar zijn gemonteerd, zodat ze uitgevouwen kunnen worden. Dit uitvouwen gebeurt meestal via een katrol of automatisch met elektriciteit die het katrol aandrijft. Over het metalen frame wordt een speciaal materiaal vast gezet die met het vouwen kan meebewegen. Het materiaal staat strak als de markies is uitgevouwen en opgevouwen als de markies is opgevouwen. Een markies staat door zijn metalen frame ook bol, hierdoor zijn markiezen een mooie toevoeging aan het huis.

Uitvalschermen en knikarmschermen

Een uitvalscherm en knikarmscherm lijken erg op elkaar, omdat het frame bijna hetzelfde is, het enige verschil is dat het frame een andere positie heeft. De arm die het materiaal uitstrekt is bij een uitvalscherm verticaal, terwijl deze bij een knikarmscherm horizontaal is. Tevens is het zonwerende materiaal van een uitvalscherm vaak opgevouwen, terwijl dat van een knikarmscherm opgerold is.

Rolluiken

Een ander zonwerend mechanische is een rolluik. Deze is vaak mechanische en wordt voor de ramen geïnstalleerd. Een rolluik kan ervoor zorgen dat het pikdonker wordt in huis en is de ultieme zonwering. Echter zorgt een rolluik er ook voor dat je niet meer door je raam kan kijken, doordat deze nauw tegen het raam is geïnstalleerd.