Wat moet je voor douchecabine kopen? 

Keuzestress om een douchecabine kopen is begrijpelijk. Een douchecabine kopen is meestal geen kleine aankoop en je wil hier voor langere tijd tevreden mee zijn. Daarom moet je je goed informeren, dat is alleen maar goed. In deze blog lees je over soorten douchecabines, wanneer ze geschikt zijn en wat je er mee kunt. Na deze blog weet je daarom wat je voor type je kiest met het douchecabine kopen. 

Waarom een douchecabine kopen? 

Voordat je begint met een douchecabine kopen, moet je aan verschillende dingen denken. Je moet rekening houden met de beschikbare ruimte en beslissen welk type douchecabine je wenst, zoals een stoom douchecabine of een gewone douchecabine kopen wilt. Is de douchecabine voor een ensuite badkamer of voor de hoofd badkamer? Dit kan van invloed zijn op het type douchewand dat aan je eisen voldoet. Met een zorgvuldige planning is het mogelijk om een douchecabine in een kleine ruimte te installeren, waardoor de hoofd badkamer vrijkomt en de ochtendspits met je familie kan worden verlicht. 

Houd rekening met de beschikbare ruimte en de hoogte van de kamer. Draai- of vouw douchedeuren zijn ideaal voor plaatsing in een compacte ruimte, zoals tussen twee muren. Ook is het belangrijk om vragen te stellen als: Waar wordt de douchewand geplaatst? Komt hij in de hoek of in een aparte afgesloten ruimte? Dit heeft een invloed op het type douchebak en douchecabine die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld van plan bent een douche in het midden tegen de muur te plaatsen, heb je een andere vorm nodig dan bij wanneer je voor een hoek een douchecabine kopen wilt. 

De details van een douchewand kopen

Naast je vorm kiezen en je soort douchecabine zijn de kleine details ook van belang. Het is bijvoorbeeld een goed idee om te kiezen voor een douchewand met snelsluit wielen (zoals bij schuif douchedeuren), omdat die het schoonmaken van je douche een stuk eenvoudiger maken. Let ook op de glasdikte en of het glas een gemakkelijk schoon te maken beschermlaag heeft. Ook dingen als magnetische zelfsluitende afdichtingen op deuren zijn belangrijk om een perfecte pasvorm te garanderen en lekken te voorkomen. In plaats van magnetische zelfsluitende afdichtingen kun je ook kiezen voor verborgen afdekkappen en strips bij het douchecabine kopen. Deze verbergen de bevestigingen voor een naadloze afwerking. Let ook op de duurzaamheid bij het douchecabine kopen. 
Schuifdeuren en bi-vouwdeuren hebben bijvoorbeeld rolletjes van hoge kwaliteit nodig om een lange levensduur en een soepele schuifbeweging te garanderen. Je kunt bij een douchecabine kopen beter deuren met kunststof rollen vermijden, omdat deze vaak moeten worden vervangen. Dit resulteert in elke keer tegen een kapotte deur aanlopen. Dit levert irritaties op. Je kunt dus beter iets meer uitgeven en jezelf stress besparen. Zorg er ook voor bij het douchecabine kopen dat het glas van de douchewand voldoet aan de veiligheidsnormen, dus kijk naar verschillende certificeringen in de specificaties en beschrijvingen als je klaar bent om een douchecabine te kopen.