Waarom iedereen met een tuin een bladblazer moet hebben

bladblazer

Ben jij het ook zo zat dat de tuin vol met bladeren ligt elke keer als het even waait? Wil je ook in de zomer en herfst lekker in de tuin zitten maar ligt er veel te veel troep om te genieten van jouw plekje? Dan heb je een bladblazer nodig. Een bladblazer is onmisbaar in elke tuin, met name de tuin met veel bomen in de omgeving.

bladblazer

Wat is een bladblazer precies?

Een bladblazer is een stuk gereedschap waarmee een sterke luchtstroom geproduceerd kan worden. De meest voorkomende functie van bladblazers is om afgevallen bladeren mee te verplaatsen. Je kunt er dus die hele tuin een handomdraai mee opruimen en dat scheelt je weer tijd. Wie wil er nu niet tijd overhouden om in de zon te zitten?

Welke soorten bladblazers?

Wanneer jij een bladblazer gaat kopen dan begin je bij de eerste en belangrijkste vraag. Wil je een bladblazer die werkt op:

  • elektriciteit?
  • of benzine?

Benzine

Heb je een grote tuin dan is een bladblazer met een benzinemotor misschien het overwegen waard. Een benzinemotor is er in twee varianten. Je hebt de keuze tussen een tweetakt- of een viertaktmotor. 

bladblazer

Elektrische motor

Het voordeel van een elektrische bladblazer is dat deze minder herrie maakt en minder onderhoud vereist. Tevens hoef je nooit de deur uit om brandstof te halen. Ook zijn er bladblazers met een accu. Het voordeel van een bladblazer met een accu ten opzichte van een 230 volt machine is dat je meer bewegingsvrijheid hebt en er geen stopcontact in de buurt hoeft te zijn.