De voordelen van hellingbaanverwarming voor de VvE

hellingbaanverwarming

3 voordelen van hellingbaanverwarming voor de VvE

Hellingbaanverwarming. Heb je hier al eens van gehoord? Voor de mensen die hier nog niet bekend mee zijn, leggen we even uit wat het is. Hellingbaanverwarming wordt ook wel wegdekverwarming of opritverwarming genoemd. Het is een veiligheidsvoorziening om gladheid te voorkomen, waardoor je minder snel last krijgt van productieverlies, bedrijfsstagnatie en persoonlijk leed en onkosten ten gevolge van ongevallen. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de voordelen van hellingbaanverwarming, in het speciaal voor VvE’s.

Nooit meer last van ijs op je wegdek

Om te kunnen zorgen voor een veilige omgeving, is hellingbaanverwarming voor VvE’s een verstandige keuze. Je kunt een hellingbaanverwarmingssysteem op alle buitenoppervlakken toepassen, zoals voor in- en uitritten, trappen, etc. Het verwarmingssyteem bestaat uit verwarmingskabels of verwarmingsmatten die worden verwerkt in het te verwarmen oppervlak. In het wegdek zelf komen sensoren die temperatuur, vocht, sneeuw en ijs detecteren. Indien nodig wordt het wegdek verwarmd, zodat je geen gladde oppervlakken krijgt rondom je pand.

Verwarmen waar nodig en goedkoop in aanschaf

Met hellingbaanverwarming verwarm je alleen daar waar het nodig is. De hellingbaanverwarming zorgt voor een optimale regeling met minimaal elektriciteitsverbruik. Dat is ook nog eens fijn voor je portemonnee! In vergelijking met onderhoudsgevoelige water/glycolsystemen is een hellingbaanverwarming ook nog eens stukken goedkoper in aanschaf. En het is milieuvriendelijk en onderhoudsvrij!

Eenvoudig te installeren

Over de installatie van de hellingbaanverwarming hoef je je geen zorgen te maken. Deze is namelijk heel gemakkelijk te installeren. Er zijn weinig aanpassingen aan de infrastructuur nodig. Laat dit wel over aan een professional om er zeker van te zijn dat er geen schade aan het wegdek ontstaat. Lees ook: Huurwoningen Amsterdam: dit zijn de voordelen.