Verschillende kleuren en maten van dekbedovertrekken

maten van dekbedovertrekken

Je bent verhuisd en gaat je nieuwe slaapkamer inrichten? Leuk! Een inrichting uitzoeken is altijd een bijzondere bezigheid. De slaapkamer is misschien wel de meest vergeten ruimte, en dan met name de dekbedovertrek. Er zijn zoveel verschillende kleuren en maten van dekbedovertrekken, en toch kiezen mensen vaak voor de klassieke kleuren: wit, zwart of grijs.

Klassieke kleuren

maten van dekbedovertrekken

Natuurlijk is er niets mis met dekbedovertrekken in klassieke kleuren. Sterker nog, het is een goede manier om de basis in de ruimte netjes en strak te houden. Maar misschien ben je wel toe aan iets meer kleur in je leven? Of wil je juist de rest van de kamer summier inrichten en vervolgens een knallend aspect toevoegen? Dan kun je ook gaan voor een dekbedovertrek met een design.

Materialen van je dekbedovertrek

Naast de kleuren wil je natuurlijk ook dat het materiaal prettig aanvoelt tijdens de slaap. Je kunt kiezen voor katoen, een stof die goed ademt en ervoor zorgt dat je het niet te warm krijgt tijdens je slaap. Andere mensen slapen liever op satijn, een stof die je vaak tegenkomt in hotels. Satijn is goed voor je huid en haar, bovendien. 

maten van dekbedovertrekken

Het belang van de juiste maten

Welke dekbedovertrek je ook kiest om van je slaapkamer een oase te maken, je moet altijd goed op de maten letten. Er zijn heel veel maten dekbedovertrekken, en het is goed voor je nachtrust als jouw hoes perfect op je deken past. Let daarbij niet alleen op de breedte maar vooral ook de lengte van de hoes, want je wil niet dat er onnodig veel lege stof overblijft.