Sedummatten

Een goede dakbedekking is er belangrijk voor een aantal redenen. Zo speelt isolatie een rol, maar ook duurzaamheid en eigen smaak. Met sedummatten geef je de nodige aandacht aan alle factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van een dakbedekking. Zo heb je een zeer goede isolatie. In de zomermaanden houdt het groendak de woning koel en blijft de warme lucht buiten. In de wintermaanden blijft de woning warm en juist de koude lucht buiten. Zo hoef je minder te stoken waardoor de energierekening ook laag blijft. Ook gaat een sedumdak lang mee en hoef je niet binnen korte tijd weer een nieuw dak aan te leggen. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde smaak. Gelukkig kun je daarom ook kiezen voor het zelf samenstellen van jouw sedumdak. Tijdens de bloeiperiode geniet je dan van de door jouw uitgekozen bloemen. Het is altijd een mooi gezicht!

Deze matten kun je ook kant en klaar bestellen. Het aanleggen van de matten is een niet al te zware klus. Je hoeft namelijk de matten slechts uit te rollen op het dak. Koop je de matten kant en klaar dan zal je het moeten doen met de planten die een ander gekozen heeft. Wil je toch jouw eigen inbreng kunnen toevoegen? Koop dan losse planten en steek deze zelf in de matten.

Wat zijn sedummatten precies?

Dit zijn matten voor het aanleggen van groendaken. De sedummatten worden gemaakt van sedumplanten die op cocosmatten worden gekweekt. Vandaar dus ook de naam. Je kunt meerdere sedumplanten kweken op een mat. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de bloeiperiode kunt genieten van verschillende kleuren en soorten planten. Ook heeft elke plant haar eigen bloeiperiode.

Groendaken hebben veel meer voordelen dan je op het eerste oogopslag zal opvallen. Zo zijn ze naast een duurzame vorm van dakbedekking en goede isolatievorm ook nog eens een natuurlijke geluiddemper. Zo heb je minder gauw te maken met geluidsoverlast. Ook is het voordelig voor jouw gezondheid. Vanwege de planten komt er namelijk meer zuurstof vrij. Dit is erg ideaal voor jouw gezondheid.

Gaan sedummatten lang mee?

Als we het hebben over duurzaamheid dan bedoelen wij ook echt duurzaam. Een sedumdak gaat bijzonder lang mee. Je hoeft dus niet binnen korte tijd te investeren in een nieuw dak en het houdt jouw energiekosten laag. Financieel gezien is het hebben van een sedumdak dus zeker een iets om in gedachten mee te nemen.