Oude sloten

Sloten deur

Sloten hebben ook onderhoud nodig en eens in de zoveel tijd is het handig om sloten in te vetten of te olien zodat deze gemakkelijker gebruikt kunnen worden. Deze olie helpt tegen corrosie en slijtage, maar als je je sloten niet onderhoudt dan kan je sleutel vast in slot zitten of in het ergste geval kan je sleutel afgebroken in deur blijven! Wanneer deze situaties zijn aangekomen moet je je hoofd koel houden en kan je een van de twee dingen doen.

Zelf het slot vervangen

Je kan je slot gaan vervangen als je nog net niet in een noodsituatie zit. Zit je sleutel vast in slot maar is de deur dan nog niet dicht of je sleutel is afgebroken in de deur net toen je de deur open deed. Dan kan je snel heen en weer naar de bouwmarkt om een nieuws slot te kopen en deze te installeren. Er zijn hiervoor verschillende sloten, dit ligt natuurlijk aan voor welk ding je een slot koopt. Was het het schutting slot dat het begaf of het slot van de voordeur of van het raam. Kijk goed naar wat voor slot je koopt. Ook wil je een slot dat goed beveiligd. Hiervoor kan je naar het PKVW keurmerk zoeken, dit keurmerk is specifiek ontstaan voor items die beveiligen en goedgekeurd zijn door de politie.

Deur sloten

De slotenmaker bellen

Een ander oplossing is de slotenmaker bellen. Elke slotenmaker kan je slot wel vervangen, maar niet elke slotenmaker is betrouwbaar! Daarom is het belangrijk om een betrouwbare slotenmaker te kiezen. Deze vind je door te letten of de slotenmaker een PKVW goedkeuring heeft of vele goede reviews heeft op verschillende websites. Daarnaast is het ook belangrijk dat de slotenmaker van te voren dingen goed afspreekt over de datum en tijd van wanneer hij langskomt en de prijzen die hij heeft. Een slotenmaker die hier vaag over is, is vaak ook onbetrouwbaar.