Opladen voor de winter

herfstvakantie 2021

Het schooljaar begint over een paar weken, dat betekent dat de herfstvakantie 2021 er weer aan zit te komen! Als je nu afgelopen zomer nog niet op vakantie geweest bent, is de vakantie in oktober een goed moment om even wat relaxatie in te halen. En de kinderen kunnen tegen die tijd ook weer wat ontspanning gebruiken. 

Veel mensen hebben de afgelopen tijd niet veel vakantie gehad. En nu is het nog lekker zomers in Nederland, maar we weten allemaal dat over een maand de temperaturen weer flink naar beneden zijn gegaan. De zon gaan we komende maanden ook steeds minder lang zien. De herfstvakantie is dus een prima moment om de zon nog even snel op te zoeken voordat we het winterseizoen in gaan! 

herfstvakantie 2021

Waar gaan we heen?

Zuid-Europa staat bekend om veel zon en warme temperaturen. Vooral in de zomermaanden zijn de landen om de Middellandse Zee erg populair bij ons. Maar waar de temperaturen in de zomer op kunnen lopen tot wel 45 graden, liggen ze in de herfstmaanden meestal tussen de 22 en 28 graden. Dat is prima te vertoeven! Er is dan zeker nog genoeg warmte en zon om je de winter door te slepen. 

Zo liggen de populaire Griekse eilanden Rhodos en Kreta op nog geen 4 uur vliegen van ons vandaan. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden in oktober is dit een heerlijke locatie voor een weekje herfstvakantie. Omdat deze eilanden omringd zijn door de Middellandse Zee, is het water nog heerlijk opgewarmd van de afgelopen hete zomermaanden. 

Heb je liever lekker koel water om je heen? De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan. De gemiddelde temperatuur ligt daar rond de 25 graden in de herfst. Hier kun je overigens meer doen dan lekker uitrusten op het strand. Lanzarote heeft bijvoorbeeld indrukwekkende zwarte stranden als gevolg van een vulkaanuitbarsting, en Fuerteventura heeft lange witte stranden waar je geweldig kunt surfen! Kijk je al uit naar de herfstvakantie 2021?