Ontsmetten met de juiste middelen

Wanneer je specifiek bezig bent om instrumenten grondig te reinigen, dan denk je vast meteen aan schoonmaak alcohol. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En waarom is dit het juiste middel om een instrument te desinfecteren?

Ethanol beschikt over een hoog alcoholpercentage. Dit kun je niet drinken! Doordat de alcoholpercentage extreem hoog is zal je hierdoor de instrumenten intensief kunnen reinigen. Alcohol dood de bacterie namelijk en zorgt voor een schoon instrument.

Niet alleen om mee te reinigen

Waarschijnlijk heb jij er nog niet aan gedacht dat je met schoonmaak alcohol ook een schitterende avond kunt hebben. Dit is namelijk ook perfect te gebruiken om in een sfeerhaard te doen en het vervolgens aan te steken. Doordat het alcoholpercentage aan de hoge kant is zal je merken dat het verbrand en een romantische look geeft. Zorg er wel goed voor wanneer je een sfeerhaard aansteekt in huis dat er een goede ventilatie is!

Het desinfecteren van instrumenten doe je dus met schoonmaak alcohol. Door dit op de juiste manier uit te voeren zal je merken dat het steriel is. Let er wel goed op dat je de instrumenten goed opbergt om het schoon te houden alvorens je het gaat gebruiken. Online kun je schoonmaak alcohol verkrijgen in diverse soorten flessen. Maak je hier veel gebruik van? Kies er dan voor om een grote oplage te bestellen. Dit scheelt vaak in de aanschafkosten.