Hoekbank grijs – populair mét reden

En dan sta je voor de vraag: neem je een rechte bank of toch een hoekbank? Met een hoekbank kun je vaak meer mensen een plekje geven dan bij een rechte. Een hoekbank is ook handig als je met anderen wilt praten, want je zit dan haaks tegenover elkaar. In je woonruimte is ook snel een hoek te vinden. Hij geeft meer ruimte maar zorgt er ook voor dat je kamer ruimtelijker blijft. Zet je je bank midden in de kamer, dan oogt de ruimte ineens veel kleiner. Ach, een rechte bank heeft ook wel iets knus. Samen gezellig een goede film kijken, romantisch verstrengeld. Welke bank het ook gaat worden, kleur is wel een dingetje. Extreem zoals kanariegeel? Rustig zoals taupékleurig? Of mooi standaard bruin of zwart? In elk geval geen hoekbank grijs. Want dat is veel te saai. Toch?

Grijs versterkt het kleurenspel van je kamer

Grijs is in de menselijke psychologie wel vaak saai. Of ondefinieerbaar, zoals een ‘grijs gebied’. En toch zou je de mensen niet de kost willen geven die een grijze hoekbank in hun woning hebben staan. Kennelijk is grijs best een populaire tint. Zeker bij een bank. Dat komt omdat een hoekbank een opvallend element in je interieur is. Die springt er qua vorm meteen uit, ook door de grootte. Heb je nu een tomatenrode bank, dan domineert die de ruimte behoorlijk. Grijs houdt zich meer op de achtergrond. En doet goed werk want grijs bevordert de harmonie van een kamer. Dat komt omdat een hoekbank grijs fraai combineert met het verdere kleurenspel dat je in je woonruimte hebt. 

Een hoekbank grijs geeft omringende kleuren karakter

Ook grijs komt in vele tinten. Heb je een hoekbank grijs die echt naar lichtgrijs neigt, dan passen daar donkere bruintinten bij. Is je bank eerder donkergrijs, dan kun je goed werken met lichte bruintinten, zoals zandkleuren. Zit je bank geregeld vol met huisgenoten en huisdieren? Dan heb je ook met grijs wel een degelijke stof nodig. Eentje die liefst ook niet verschiet als de felle zon er lang overheen strijkt.

Een hoekbank grijs past goed bij een vloerkleed vol kleur

Een grijze bank geeft ook een mooi contrast met een vloerkleed. Kijk wel eerst of er andere grijze tinten in je woonruimte zijn. Vind je die in overdaad, leg dan een kleed over de vloer in een sterke kleurtint. Maar heb je slechts een grijze bank met een ander klein grijs item, dan mag het vloerkleed zelf ook wel ietwat grijs laten zien. Je complementeert daarmee het grijs van de bank. Zo verbind je optisch je zithoek mooi met de vloer.

Kussens en gordijnen voor het contrast

Een hoekbank grijs van tint verlevendigt als je er kussens op plaatst. Houd je aan de regel van de asymmetrie, dus bijvoorbeeld twee kussens aan de rechterkant en drie aan de linkerkant. De kussens kunnen dan wel wat kleur krijgen, liefst kleuren die terugkeren in de rest van je interieur. Werk je met structuren en patronen, dan is een weinig grijs in de kleur prima. Want zo koppel je de kussens visueel aan de grijze bank. Ook al is die bank qua oppervlakte bepalend, nog bepalender zijn je overgordijnen, zeker als je die dichttrekt. Wil je ook grijze gordijnen, houd die dan wel een echte tint lichter of juist donkerder dan het grijs van je bank.

Benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk dan ook eens de Baenks bank.