Een offerte aanvragen voor een cv-ketel, let hier op!

Wat u ook nodig heeft, het is altijd slim om meerdere prijzen met elkaar te vergelijken. Als u een nieuwe cv-ketel nodig heeft zult u dus ook meerdere offertes aan moeten vragen. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten. Wat deze precies zijn, hebben we voor u op een rijtje gezet!

Wat staat er allemaal op de offerte

Als u meerdere offertes heeft aangevraagd zult u merken dat er over het algemeen, dezelfde onderdelen op staan. Het enige verschil is natuurlijk de prijs. Voor de zekerheid hebben we alle onderdelen waar u op moet letten nog even voor u op een rijtje gezet zodat u niks mist! Kijk dus goed naar het volgende:

  • Natuurlijk de prijs van de ketel zelf, hierin zal waarschijnlijk het grootste verschil zitten tussen de aanbieders. 
  • Het merk van de cv-ketel, de kwaliteit kan behoorlijk verschillen. Als u zeker wilt zijn van een zuinige ketel, kies dan voor een ATAG ketel!
  • De kosten voor het plaatsen en monteren van uw ketel. Soms zit dit er al bij en wordt dit gratis gedaan, kijk hier dus goed naar!
  • De kosten voor de materialen zoals voor de gaskraan of voor de thermostaat. 
  • Of de prijs exclusief of inclusief is
  • Of er voorrijkosten zijn, en zo ja, hoe hoog deze zijn.

Hoe kiest u het beste installatiebedrijf

Naast een goede offerte moet het bedrijf waar u zaken mee doet ook aan een aantal voorwaarde voldoen. Er zijn namelijk wel eens bedrijven waar de montage of service niet goed is, dit wilt u voorkomen. Let dus ook goed op overige zaken, zoals:

  • Het onderhoud, in veel gevallen zal de installateur voorstellen om een onderhoudsabonnement af te sluiten, uw ketel wordt dan om de zoveel tijd nagekeken en onderhouden. De kosten kunnen behoorlijk verschillen, dus vraag van te voren na wat deze zijn en wat er in het contract staat. 
  • Kijk altijd na of uw installateur is aangesloten bij brancheorganisatie Uneto-VNI. Wanneer dit niet het geval is, kunt u beter kiezen voor een andere installateur. Wanneer het bedrijf is aangesloten bij Uneto-VNI, heeft u meer zekerheid over de kwaliteit en service. Als u toch niet tevreden bent kunt u het melden aan de geschillencommissie.
  • Kijk op internet of u reviews of ervaringen kunt vinden die andere mensen hebben met het bedrijf. U weet dan gelijk of de service goed is en wat u kunt verwachten.

Wanneer u een nieuwe cv-ketel gaat kopen is het dus erg belangrijk dat u goed onderzoek doet naar het bedrijf. Niet alleen de prijs is belangrijk maar ook de service. Als er iets mis is bent u in ieder geval verzekerd dat het opgelost wordt. Gelukkig kunt u op internet vaak al meer dan genoeg informatie vinden!