Een nieuwe tv aangeschaft? Neem er een zwevend tv meubel bij

tv meubels

Wanneer je een nieuwe tv koopt en het daarbij gaat om een staande tv (en dus geen exemplaar dat je aan de muur moet hangen), dan zul je een goed tv meubel nodig hebben om je nieuwe televisie op te plaatsen. Veel mensen die voor een nieuwe tv gaan kopen er dan ook meteen zo’n meubel bij. Dit valt mogelijk te verklaren doordat een nieuwe tv vaak groter is dan het oude. Hoe dan ook, een zwevend tv meubel wordt over het algemeen beschouwd als de mooiste variant onder de tv meubels. Met een zwevend meubel realiseer je immers een effect van ruimtelijkheid, je kunt met gemak onder het meubel schoonmaken en je kunt het meubel en daarmee ook je tv op de hoogte plaatsen die je zelf prefereert. Om het best mogelijke resultaat uit je tv meubel te halen raden we aan ook de tips uit de volgende alinea even te lezen.

tv meubels

Houd rekening met deze aspecten bij de plaatsing

Voor het optimale genot van je zwevende tv meubel is het aan te raden rekening te houden met deze factoren:

  • Houd even goed rekening met de draagkracht van de muur waar het meubel moet komen te hangen. Idealiter heb je uiteraard al van tevoren uitgezocht welke muur geschikt is voor plaatsing en qua draagvermogen.
  • Hang je zwevende tv meubel altijd aan een loodrecht stuk muur.
  • Ga zeer nauwkeurig te werk bij het monteren van je tv meubel. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat het meubel waterpas komt te hangen.
  • Probeer voor een meubel te gaan waarbij er mogelijkheden zijn om de bekabeling netjes weg te werken. Is dat niet voorhanden, bedenk dan voor het kopen al een goed bekabelingsplan, zodat alle kabels zich niet te veel in het zicht bevinden.