De vloeren van Therdex: wat ze uniek maakt

therdex

Houten vloeren? Dat willen we allemaal wel. Hout heeft unieke eigenschappen en een bijzondere uitstraling. Maar is het ook haalbaar? Hout is duur, het vraagt om veel onderhoud en het is niet altijd duurzaam. Met therdex haal je het beste van beide werelden in huis.

Over Therdex

Een houten vloer ziet er uniek uit. De lak, de nerven: elke vloer is anders. De brede planken geven een luxe en toch warme uitstraling. Het doorleefde hout valt direct op. Maar dan realiseer je ineens dat dit geen echt hout is. Hoe kan dat? Waarschijnlijk gaat het hier om een Therdex vloer. Dit merk staat er namelijk om bekend dat ze vloeren kunnen produceren die ontzettend lijken op echt hout. Ze zijn echter in de meeste gevallen gemaakt van pvc. Want wist je dat echt hout, hoe prachtig het ook is, een aantal nadelen met zich meebrengt?

De nadelen van echt hout

Hout is chique. Hout is luxe. Hout is geschikt voor elk soort interieur. En toch is het niet meer de beste oplossing voor iedere vloer tegenwoordig. Hout heeft namelijk ook een aantal eigenschappen die het minder aantrekkelijk maken als materiaal voor een vloer:

  • hout is niet altijd duurzaam
  • hout is duur, maar gaat minder lang mee dan pvc
  • hout heeft veel onderhoud nodig om mooi te blijven
  • hout beschadigt sneller door bijvoorbeeld vuil of water

Zoals je ziet, zijn er dus ook best wat minder leuke kanten aan houten vloeren. Dat ze duurder zijn dan veel andere vloeren is daarin niet de minste reden. Pvc is dan een goede oplossing.

therdex

Pvc lijkt op hout

Een goede producent zoals Thermex – maar er zijn ook anderen – kunnen van pvc een vloer maken die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Het is een materiaal dat je makkelijk kunt aanpassen dus het leent zich hier goed voor.