De perfecte eettafel voor jou

eettafel industrieel

Als je beslist dat je een eettafel industrieel wilt neerzetten in je keuken of eetkamer gedeelte is dit natuurlijk niet de laatste keuze die je moet maken. Zo moet je bijvoorbeeld besluiten hoe groot de eettafel industrieel moet zijn, hoeveel personen moeten er aan kunnen eten? Je hebt natuurlijk de grote eettafels, maar er zijn ook kleinere varianten. Het vinden van de juiste eettafel is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij voor jouw een aantal tips onder elkaar gezet waarmee je gegarandeerd de juiste eettafel industrieel vindt.

Metaal, hout of allebei?

Industriële eettafels hebben vaak hout of metaal elementen, maar zo nu en dan kom je een tafel tegen die van beide is voorzien. Ga voor jezelf na welk materiaal jij het mooist vindt. Straalt hout het meest uit of vindt je metaal toch mooier? Houten tafels stralen vaak een bepaalde luxe uit, maar zijn in onderhoud vaak lastig. Metalen tafels zijn ideaal om schoon te maken, maar het metaal heeft wel het risico dat het kan gaan roesten. Ga voor jezelf na welk materiaal jouw voorkeur heeft dat maakt je zoektocht weer een beetje simpeler.

eettafel industrieel

De vorm

Het is natuurlijk belangrijk dat de eettafel bij de rest van je interieur en bij de kamer past. Als je een ruimte wilt vullen met een eettafel dan zijn vierkante of ronde eettafels het meest geschikt. Deze tafelvormen hebben namelijk niet veel ruimte nodig, daarnaast voegen deze vormen direct extra gezelligheid en warmte toe aan de ruimte. Een langwerpige of ovale eettafel komen het best tot hun recht in een grotere ruimte. Bovendien hebben deze tafels ruimte zat, iedereen kan gezellig aanschuiven tijdens het eten.

Polijsten of rustiek?

Tafels van hout kennen wij natuurlijk in verschillende varianten. De rustieke modellen en de gepolijste modellen. Wat wil je toevoegen met de eettafel? Moet de eettafel robuust zijn of heb je liever een ingetogen tafel?