De leukste bomen voor in je tuin

magnolia-grandiflora

Een tuin zonder bomen is natuurlijk geen echte tuin, bomen maken jouw tuin namelijk helemaal af! Naast het visuele aspect, zijn bomen ook nog eens ontzettend goed voor de biodiversiteit van jouw tuin. Tegenwoordig is het ook een stuk gemakkelijker geworden om buitenlandse bomen in jouw tuin te planten, wat de mogelijkheden ook nog eens ontzettend vergroot! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie Japanse notenboom, deze boom komt oorspronkelijk uit Azië en werd hiervoor een hele lange tijd nog niet gezien. Doordat ontdekkingsreizigers vroeger zaden van bomen meenamen, hebben we deze ook in Europa kunnen laten groeien. Dit zorgde ervoor dat wij onze tuinen een stuk mooier konden maken!

Waar moet ik op letten?

Net zoals mensen is niet elke boom hetzelfde, dit betekent dat je dus ook met elke boom anders moet omgaan. Zorg er daarom ook voor dat je jezelf goed informeert, voordat je een boom laat planten in jouw tuin. Het is namelijk niet zo dat elke boom in elke tuin geplant kan worden. Een boom zoals een dakplataan is dan wel weer een goede keuze, daarom wordt deze boom ook zoveel gezien in Nederlandse tuinen. Zorg ervoor dat als je een exotische boom wilt planten, dat deze wel winterhard is. Er zijn genoeg winterharde bomen die er ook exotisch uitzien en dus prima kunnen overleven in het Nederlandse klimaat.

De keuze is aan jou

De uiteindelijke keuze of je wel of geen bomen in je tuin plant is natuurlijk nog steeds aan jou. Wel is het zo dat het zeker wordt aangeraden om een boom in je tuin te plaatsen. Jijzelf en jouw omgeving zullen hier namelijk ook zeker de vruchten van plukken. Naast de schonere lucht zorgt een boom ook voor een grotere biodiversiteit. Ook werkt een boom als een soort spons die al het regenwater opvangt en dit evenredig verdeeld. Je moet zelf nog uitzoeken wat voor soort boom je wilt, maar elke boom erbij is beter voor het milieu!