Complete set vloerverwarming

Een complete set vloerverwarming is verkrijgbaar in verschillende installatiemogelijkheden namelijk voor:

·         Natbouw installaties

·         Hoog temperatuursystemen, blok- en stadsverwarming

·         Vloerverwarmingsets met mengverdeler

·         Verwarmingsets voor blok-stadsverwarming

·         Sets voor laagtemperatuur systemen

·         Vloerverwarmingsets voor LT systemen met LT verdeler of met open LT verdeler

Door een aanpassing te maken in de hart-op-hart afstand tussen de buizen zijn alle bovenstaande sets geschikt voor verschillende vloeroppervlaktes. Bij de producten staan de maximale oppervlaktes bij een buisafstand van 10 centimeter of 15 centimeter. De vloerverwarming wordt volledig weggewerkt in de vloer zodat je bij het inrichten van de kamer geen rekening hoeft te houden met het plaatsen van radiatoren. Wil je niet helemaal afhankelijk zijn van vloerverwarming dan is het aan te raden om op strategische punten wél één of twee radiatoren te plaatsen in de ruimtes die je het meest verwarmd. 

Elke complete set vloerverwarming is verschillend

Elke complete set vloerverwarming heeft andere onderdelen. Zo bestaat een set vloerverwarming voor natbouw installaties uit;

·         Vloerverwarmingsverdeler

·         16 mm euroconus-aansluitkoppelingen

·         Vloerverwarmingsbuis, 16 mm / 100 meter

·         Randisolatie

·         90° bochtondersteuning (ter bescherming van de buizen op het punt waar deze vanuit de verdeler de vloer ingaan)

De installatiematerialen en het isolatiemateriaal is afhankelijk van de beschikbare opbouwhoogte en daarom niet inbegrepen bij de sets. Bij de laagtemperatuursysteem sets wordt onderscheid gemaakt tussen open LT-systemen < 45o C en LTV-systemen < 65 o C. De open verdelers worden gebruikt als het aangevoerde water vanuit de ketel gelijk de juiste temperatuur heeft voor het systeem. Het systeem moet dan wel voldoende druk (bar) hebben om het warme water te laten circuleren. Het water hoeft niet meer te worden gemengd, de verdeler zal alleen water toevoegen voor circulatie om de vloer op temperatuur te houden. 

Vloerverwarmingssets voor hoog temperatuursystemen

De complete set vloerverwarming voor hoog temperatuursystemen wordt ook gebruikt bij blok- en stadsverwarming. Er is een vloerverwarming-set met HT-mengverdeler of een set voor blok- of stadsverwarming verkrijgbaar. De vloerverwarming-mengverdelers maken gebruik van een pomp om het water van de warmtebron dat warmer is dan het vloerverwarmingssysteem aan kan te mengen naar de juiste temperatuur voor het systeem. Hiervoor is de verdeler uitgerust met een thermostaatventiel en een circulatiepomp. Een standaard vloerverwarming-set met HT-mengverdeler bestaat uit:

·         Een standaard, stalen verdeler (1 tot 15 groepen),

·         Euroconus aansluitkoppelingen,

·         PE-RT-buizen (16 mm / 100m – 1 tot 15 per set, afhankelijk van het aantal groepen),

·         Randisolatie en 90° bochtondersteuning.

Het verschil met de vloerverwarming-set voor blok-stadsverwarming is:

·         RVS professional verdeler (1 tot 15 groepen),

·         PE-RT-buizen (16 mm / 100 m – 1 tot 12 per set, afhankelijk van het aantal groepen) 

Het voordeel van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft meerdere voordelen zoals een aangename warmte bij een lagere temperatuur. De warmte die wordt gegeven door vloerverwarming is aangenamer dan de warmte van eer radiator. Vloerverwarming geeft minder luchtcirculatie waardoor de luchtkwaliteit ook beter is. Daarnaast is de tocht over de vloer weg als je vloerverwarming installeert. Om het installeren van vloerverwarming makkelijker te maken kun je een complete set vloerverwarming aanschaffen zodat je, bijna alle, onderdelen voor de installatie in één keer aanschaft. Let op, omdat er onderdelen zijn die afhankelijk zijn van de hoogte moeten deze apart worden aangeschaft!

Ben je van plan om over te gaan op vloerverwarming of wil je meer informatie over de verschillende soorten verwarming sets? Kijk dan eens op https://www.vloerverwarmingstore.nl/