Bloemen tijdens de kerstdagen!

Het belangrijkste tijdens de kerstdagen is genieten samen met vrienden en familie. Iedereen doet zijn of haar best om dit in een optimale kerstsfeer te doen. Bloemen kunnen erg helpen met het ombouwen van het interieur in een kerstsfeer. Dit gebeurt dan ook doormiddel van kerstboeketten of kerstkransen. Een typisch kerstboeket of kerstkrans bevat hulst, ilex en rode rozen. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een kerstboeket te geven aan vrienden of familie. Denk aan een mooi boeket rozen met goud gipskruid of een boeket met amaryllis. Een andere kersttrend is de waxroos. Dit zijn rozen die in een warm kleurrijke wax worden gedoopt en vervolgens moeten afkoelen. Hierdoor krijgt de roos een kleurrijke waxlaag. Dit is tegenwoordig in alle soorten en kleuren te doen. Omdat de knop van de roos zwaarder wordt kan het alleen bij kwalitatieve rozen met een sterke steel, zodat de knop niet afbreek.

Waxrozen in een kerstboeket of kerstkrans

Waxrozen zijn er in alle kleuren en soorten. Voor een mooi kerstboeket passen de kleuren rood, bordeauxrood en wit het best in een boeket. Maar wil je wat uitbundiger kijk dan eens naar de gouden, zilveren of bronzen waxrozen. Al deze rozen worden op dezelfde manier gemaakt. Waxrozen zijn alleen te bestellen bij erkende leveranciers. Bloemisten hebben deze vaak niet te koop staan, omdat het erg lastig is om aan te kopen. Het is dus aan te raden om de waxrozen te bestellen.

Met de waxrozen kan je ook prachtige kerstkransen maken. Knip de roos af tot de knop en steek de knop in steekschuim. Bouw hier vervolgens een krans omheen met hulsten en ilex. Hoe creatiever hoe leuker (Doe er ook een paar kerstballen bij voor de sfeer)! Waxrozen zijn ook langer vers dan normale rozen, waardoor je er extra lang van genieten kan. Zet de rozen niet te dicht bij een warmtebron. De wax kan dan namelijk smelten.  

De ultieme kersttrends

Wie wil er nou niet een geslaagde kerst? Doe dit met een mooie kersttrui of een geheel zelf versierde kersboom. De kleurentrend voor je kerstboom van 2021 is goud! Een kerstboom aangekleed met gouden kerstballen en andere decoratiestuks brengen een gezellig maar ook een chique sfeer in huis. Versier je huis met oranje lichtjes en diverse kersttukken. Gooi pakketjes onder de boom en ga gourmetten.

Veel kerstplezier!