Betaalbare keuken – het leven is al duur genoeg

Keukens gaan shoppen kan leuk werk zijn hoewel je bankpas snel overbelast kan raken. Keukens zijn sowieso prijzig. Je gaat niet winkelen voor een tuinsetje maar voor een opstelling waar je vele jaren lang je eten in gaat bereiden. Ze zijn dus prijzig maar hoeven daarom nog niet duur uit te vallen. Bij keukenprijzen is wel de sky the limit. Heb je 50.000 euro te besteden? Geen enkel probleem bij de keukenboer. Waarschijnlijk ben jij op zoek naar een gewone betaalbare keuken. Wat mag je dan verwachten voor je geld? En welke tips zijn er om scherp een keuken in te kopen. En hoe weeg je de voor jou beste prijs-kwaliteitsverhouding. Lees maar verder.

Houd je aan je eigen budget

Bij elk bezoek aan de showroom van de keukenboer is het raak. Er wordt meteen naar je budget gevraagd. Zo kan de verkoper je namelijk ‘beter’ helpen. Let op, dit budget betreft dus alleen je inbouwkeuken. De prijs van het demonteren van je oude keuken en het plaatsen van de nieuwe keuken incl. aansluitingen op het energienet komen er nog wel bij. Je hebt een betaalbare keuken voor ogen. De prijs daarvan is voor eenieder weer anders. Maar door goed op details te letten houd je ook je beurs in de gaten. Centraal in de keuken staat het fornuis. Maar heb je die zespitter wel nodig, kun je niet met een vierpitter toe?

Bezuinigen om tot een betaalbare keuken te komen

De ‘looks’ van je nieuwe keuken mogen aantrekkelijk zijn, ze vormen ook vaak het grootste kostenplaatje. Natuurlijk mag je kiezen tussen kleuropties en een voorkeur hebben voor exclusieve materialen. Die zijn echter prijsopdrijvend. Heb je een beperkt budget? Dan check je welke inbouwapparatuur zinvol is voor je en welke eigenlijk tot overbodige luxe behoort. Een inbouwkoffiemachine lijkt leuk en doet z’n werk wel maar tegen een flinke meerprijs. En wellicht heb je een leuk vrijstaand koffiezetapparaat die nog wel een tijd meekan. Is een hele vrieskast met drie laden wel handig als je alleen woont? Of kun je dan wel toe met het vriesvak van een koelkast. En het belangrijkste: kies een keuken zoals hij is opgesteld. Elke aanpassing (kastje meer, kastje minder) gaat echt veel kosten. Soms kost een enkel frontje al 400 euro!

Aanbiedingen maken van een dure keuken soms een betaalbare keuken

Is een betaalbare keuken voor jou een keuken die binnen je budget moet passen maar qua waarde er wel ver bovenuit mag stijgen? Dan ben je gebonden aan aanbiedingen. Aan kortingen en aan outletproducten. Het advies is dan geregeld kijken welke aanbiedingen er verschijnen en rustig blijven wachten. Geduld gaat zich echt uitbetalen. Neem er desnoods vele maanden de tijd voor en sla toe op het moment dat je én een gigantische korting krijgt én de keuken van je dromen tegenkomt. 

Grote korting op een veel te dure keuken is voor jou geen korting

Wees voorzichtig met aanbiedingen van hele dure keukens. De korting daarop is feitelijk een kleine verlaging van de winstmarge. Het klinkt alleen vaak zo interessant. Liefst 3.000 euro korting deze maand. Besef dat een keuken van 24.000 euro dan nog altijd 19.000 euro kost. Blijf zoeken in de top van wat jij een betaalbare keuken vindt, nog.Heb je nog vragen? Klik hier voor antwoord op al je vragen.