Alternatief voor Amsterdam: Wonen in Utrecht

Het wonen in Amsterdam is de laatste jaren aanzienlijk in prijs gestegen. Voor veel mensen wordt het daarom onmogelijk om nog fatsoenlijk in de Nederlandse hoofdstad te wonen. Europese hoofdsteden zijn nou eenmaal erg in trek de laatste jaren. Steeds meer mensen trekken voor de studie of werk naar een hoofdstad. Daarnaast is het toerisme er ook booming. Samen zorgt dat voor een stijging van de prijzen. Omdat Amsterdam voor veel mensen te duur aan het worden is zijn er meer mensen die ervoor kiezen om in Utrecht te gaan wonen. Hieronder lees je waarom.

Waarom Utrecht een goed alternatief is

In het AD werd er al aangegeven dat Utrecht een goed en goedkoop alternatief is voor Amsterdam. Het toerisme kiest er steeds vaker voor om Utrecht te bezoeken vanwege de kosten in plaats van Amsterdam. Net al Amsterdam bestaat uit de vele kanalen vind je in Utrecht ook vele kanalen. Daarnaast staat Utrecht ook vol met mooie Nederlandse kunst en allerlei tentoonstellingen. Wie verder Nederland door wil reizen als reiziger kan vanuit deze centraal gelegen stad zo doorreizen. Bovendien is het vanaf Schiphol slechts een half uur reizen om in Utrecht te komen.

Vanaf Amsterdam zelf doe je er slechts minder dan een half uur over om in Utrecht te komen. Wie wel in Amsterdam woont, maar ver buiten de stad woont die doet er vaak ook al een half uur over om met de tram in het centrum te komen. In dat geval kom je beter in een andere stad wonen, waar je wél in of dichtbij het centrum woont en er alsnog een half uur over doet om in het centrum van Amsterdam te komen.

Meer nieuwbouw in en om Utrecht

De laatste jaren kiezen mensen steeds vaker voor een nieuwbouwwoning. In Utrecht wordt veel gebouwd en dan voornamelijk rondom de stad. In de provincie Utrecht vind je veel dorpjes waar een nieuwbouwproject aan de gang is. Zo is er veel nieuwbouw in Doorn en andere dorpen, zoals Vianen, De Bilt, Linschoten en Werkhoven.