Alles wat je moet weten over een leren hoekbank

hoekbank leer

Een leren hoekbank valt altijd onder een van mijn favoriete zitmeubelen. Maar om er een aan te schaffen kan het best een hele investering zijn. Voordat je er een gaat kopen moet je altijd de volgende vragen overwegen: Past een grote hoekbank leer bekleedt wel bij je inrichting en spreekt een hoekbank je aan om de investering te maken.

Meubels van leer kunnen modern zijn of een klassieke uitstraling hebben, daarom zijn ze zo favoriet bij interieurontwerpers, maar kunnen tegelijkertijd een bron van frustratie zijn. Het is daarom belangrijk de voordelen tegen de nadelen af te wegen. De juiste kwaliteit van een leren hoekbank zal namelijk bepalen hoe de kamer er uit zal komen te zien.

hoekbank leer

Wat maakt leren hoekbanken zo populair?

Vanuit stilistisch oogpunt zien ze er geweldig uit in zowel klassiek als eigentijdse woonkamers. De duurzame uitstraling maakt ze juist tot een stijlelement dat altijd trendy is. Leer is een duurzaam materiaal wat zeer sterk en een hoge slijtweerstand heeft dat minimale onderhoud vereist en dat merk je, want na jaren erop gezeten te hebben zal het leer niet vervagen en ziet het er nog net zo uit als op de dag dat je het kocht.

Mensen kiezen voor een leren hoekbank om de voordelen die het oplevert, namelijk:

  • Ideaal voor grote gezinnen.

  • Veel zitruimte voor als je veel visite hebt.

  • Hoekbanken zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld 2-3 of 3-2 zits of gelijkzijdig.

  • Zitruimtes worden volledig benut, geen loze ruimte, zoals bij een twee-en-driezitsbank.

  • Leer gaat jaren mee. Maak dus de juiste keuze je zult er lang tegenaan moeten kijken.

Toch zijn er ook nog enkele nadelen te bespeuren:

  • Niet makkelijk verplaatsbaar, wat je wel bij een twee-en-driezits kunt.

  • Kan in een ruimte erg groot overkomen.

  • Je mist twee leuningen, sommige mensen hangen graag tegen een leuning.

  • Geen plek voor een hoektafel voor een lamp of je glaasje drinken neer te zetten.

Tot slot: Overweeg je er eentje te kopen, weeg dan eerst goed de voor- en nadelen tegen elkaar af. Dan maak je al de eerste stap naar slagen. En hoewel sommigen zweren bij een leren hoekbank, moeten anderen er juist niets van hebben. Bekijk eerst alles van tevoren goed en je zult geen spijt hebben van je leren hoekbank aankoop.