Algemene verlichting VS. individuele verlichting voor de ideale schilderijlamp.

Als de ideale schilderijlamp is gevonden, moeten we kijken naar de vraag naar de bron van de verlichting . Inderdaad, afhankelijk van de configuratie van de kamer, het aantal en de grootte van de werken, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Je kunt kiezen voor algemene of individuele verlichting .

Algemene verlichting geeft een hele ruimte een heldere sfeer. Dit is bijvoorbeeld voor meerdere werken een goede oplossing. Er zijn twee categorieën: spotrails en spots in het plafond verzonken . Het voordeel van inbouwspots is dat ze erg discreet zijn. Beide bieden opties om de intensiteit van het licht te moduleren .

Individuele verlichting , met een op de werkzaamheden afgestemde lichtbundel, biedt verschillende mogelijkheden. U kunt er heel eenvoudig voor kiezen om een ​​staande schilderijlamp naast het werkstuk te plaatsen. Er moet voor worden gezorgd dat de straal niet op het werk reflecteert . Er wordt gezegd dat de lamp op een verticale as onder een hoek van 30 ° met de tafel moet worden geplaatst , rekening houdend met de breedte. Je kunt ook verlichting aanbrengen die direct boven het werk is bevestigd en erop gericht, zoals in een tentoonstelling. Zeer effectief, het werk wordt het middelpunt van alle ogen zodra je de kamer binnenkomt.

Ten slotte wordt de cameraman-schijnwerper gekalibreerd om het werk volgens zijn afmetingen te verlichten . Dit veronderstelt aanpassingen die nauwkeurig genoeg zijn, zodat de dioptrie van de lenzen precies op het werk wordt gericht in overeenstemming met de afmetingen en de afstand tussen de schilderijlamp en het werk . Een beetje instellingswerk voor een bijzonder bevredigend resultaat.

Wendel’s eye: de perfecte verlichting

Het is de keuze van professionals. Voor een werk van grote waarde is dit de best mogelijke investering, want deze verlichting isoleert het werk en benadrukt het tot in het kleinste detail .

Het licht lijkt uit het werk zelf te komen. Het is een vrij complex apparaat op basis van lens, spiegels en condensor en dat door professionals moet worden geïnstalleerd . Om de ingenomen ruimte te verminderen, kan het worden verborgen in een verlaagd plafond of een meubelstuk in de kamer. Net als in een museum wordt het werk geïsoleerd in een drager die het tegelijkertijd beschermt tegen UV-straling, hitte en vochtigheid.